martes, 9 de diciembre de 2014

CATALUNYA NO ES POT DISTREURE ARA EN JOCS POLÍTICS


El procés sobiranista ha superat fins ara tot tipus d'esculls que semblaven insalvables. Malgrat això Artur Mas i Oriol Jonqueres afronten a partir d'avui, enmig d'una enorme pressió social afí a la idea de sobirania, la seva partida més complexa. Han de pactar la fórmula per convertir les pròximes eleccions que la societat reclama en un plebiscit independentista.
El president de la Generalitat i el líder d'Esquerra s'han demanat mútuament «generositat» i «flexibilitat» però les posicions estan aquest cop molt allunyades. En el fons i en la forma i això no és bo perquè com deia ahir la llunyania de les eleccions escurça l’ independentisme. Encara queda un raig d'esperança «Mentre no perdem de vista l'objectiu i les eleccions no deixin de ser la consulta que no ens van permetre fer, des del govern del PP.
No hi ha res innegociable », afirmen uns i altres però les paraules de Mas en la seva conferència eren inequívoques: no hi haurà eleccions si es tracta de competir entre partits amb un programa global. CDC mantindrà la pressió perquè segueix creient que la llista unitària és la manera adequada perquè els comicis siguin interpretats internacionalment en clau plebiscitària, encara que als seus socis d'Unió, els faci poca gràcia concórrer al costat de Jonqueres.
Però el líder d'ERC, que podria guanyar les eleccions segons els sondejos, no veu motiu per regalar-li a Artur Mas el timó del procés i s'ha fixat en la llista unitària seva única línia vermella. Tota la resta és negociable, com va deixar clar el diumenge en una entrevista a EL PERIÓDICO. «La comunitat internacional entendrà perfectament el que diguin els votants si voten a ERC oa qualsevol partit explícitament independentista», insistia Jonqueres ahir a TV-3.
Així no anem enlloc suposo que tots vostès ho veuen el dolent és que també ho veuen els no independentistes que es freguen una vegada més les mans a costa nostra. Ja està bé no puc comprendre que ens passa que té a veure la "gimnàstica amb la magnèsia" que deia abans que estem parlant d'independència o de política de govern jo crec que la posició de Jonqueres és la de posar el carro davant es els bous, veurem Sr. Jonqueres, que li servirà a vostè guanyar aquestes eleccions de caràcter plebiscitari, si accepta que en 18 mesos cal construir un país i una constitució.
En aquest temps aquesta enorme tasca no li deixarà temps per fer política de govern durant aquest període de transició el problema serà mantenir les coses de govern diari tal com estan avui o que es creu vostè que el govern del PP seguirà donant facilitats i mantenint el FLA per alletar les necessitats financeres de Catalunya per amor de déu no siguem innocents o somiadors.
Miri vostè en el mateix moment que se celebrin les eleccions i déu vulgui que guanyin, l'estat espanyol va a prendre totes les represàlies que pugui i s'inventi segurament les impugnés i les enviés al TC el qual les anul·lés com és lògic, naturalment aquesta situació deixés el tema en terra de ningú perquè com sempre el TC no dictés sentència fins que les granotes tinguin pèl, i naturalment com és natural Catalunya haurà d'afrontar un dia a dia terrible perquè haurà internacionalitzar el més ràpidament possible la situació.
Amb aquestes prospectives que són les que seran, vostè creu que la cosa vindrà de qui hagi guanyat les eleccions, o el que va a ser important és que s'hagin guanyat aclaparadorament, per amor de déu no sigui vostè un nen no vulgui aprofitar ara la seva bona premsa esperi a les segones eleccions si podem arribar a elles amb un reconeixement internacional de sobirania amb una constitució redactada i sobretot amb crèdit en els mercats internacionals llavors si serà el moment de veure que diu el poble sobirà respecte que política i que polítics ens han de portar cap a la consolidació de la societat catalana.
Pel que CDC i Esquerra ja estan d'acord és en que l'única manera que l’ independentisme sigui clarament majoritari a les urnes és convencent als indecisos, i això no s'aconseguirà amb discussions peregrines, sinó amb un programa plausible que no espanti, i sobretot amb la unitat absoluta de les forces polítiques sobiranistes i l'ajuda de les associacions civils que fins ara hem donat suport tot aquest procés si us plau no ho facin malbé.

Vostès els d'ERC ja han manifestat que veuen absolutament impossible construir les estructures del nou Estat sense incomplir la legalitat espanyola durant els 18 mesos de transició a la independència que ha esbossat Mas per després dels comicis, i si és així de veritat els sembla important que política caldrà seguir no hi haurà política només hi haurà confrontació amb Espanya i treball per darrere per involucrar la UE el més possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario