jueves, 5 de septiembre de 2013

ARTUR MAS DEIXA CATALUNYA SENSE POSSIBILITAT DE SER ESTAT , JA UN PAS DE NO SER NI AUTONOMIA


Després dels successos polítics i socials que segueixen empesos per aquella manifestació del 11S es demostra bé a les clares que la identitat catalana manifestada en aquella manifestació és només patrimoni de la societat civil i en cap cas , obeeix a l'element polític que l'està posant en veritables dificultats per sostenir-se. L'element independentista des de l'àmbit polític , governant i / o , no existeix, i que la veritat és que la societat cada dia està més fastiguejada de la política i els polítics que governen , tant aquí com a Espanya .



Ho sento molt sincerament escriure això però no hi ha altra interpretació la societat reclama l'11-S una solució a la seva desesperança i a la seva pèrdua de valors materials i socials , i es va agafar a una música que sonava bé i lògica : Espanya esta tan malament que pretendre que ens salvi és una utopia , i si provem de sortir fora d'aquesta nau que se enfonsa . La idea era lògica però no bona perquè s'ha vist que la societat catalana ja no és només la societat catalana , sinó una amalgama desorientada que viu a Catalunya cosa molt diferent .


El mateix o pitjor passa amb els polítics i les seves polítiques , tanta desunió política hi ha com desunió social existeix , i jo diria que encara més , el pitjor de tot això és la por que ha envaït als polítics elegits , possiblement CiU no esperava la caiguda de diputats que va patir i ara clar no s'atreveixen a seguir endavant obertament , perquè a més ha quedat clar que CiU no és veritat , sinó que en realitat és d'una banda Convergència Democràtica i en una altra ona política Unió Democràtica , ambdues això si usen " de Catalunya "és l'únic que tenen en comú .


Per altre banda el veritable guanyador de les eleccions és a dir ERC no esperava tampoc aquests resultats ells necessitaven una CiU forta que governés i aguantés tots els pals, i ells treballar per darrere fent la política independentista , sense cap tipus de compromís concret , això però se ha girat i o es fiquen al govern de la Generalitat i manen , o com diu CiU no hi ha ni govern ni consulta ni independència i jo afegeixo , que ni Catalunya .


Catalunya avui , ara , està més a prop de la seva descomposició real, que de la seva salvació no ja com a estat independent , sinó com CCAA . , El govern central no pot admetre un desgovern com el que s'acosta perquè tal com han anat les coses ningú entendria que Convergència o Unió pactés amb el PP , primer perquè haurien de separar-se entre una Convergència i una Unió democràtiques, i en aquest cas no tindrien els escons necessaris , ERC si manté la seva postura , si no vol formar govern amb CiU , ho farà ella sola ? , el PSC no està per a aquestes coses i els altres menys encara .


Així que la paradoxal situació pot resultar que a una setmana d'oferir al món una cadena humana a través de la " via catalana " per demostrar que els catalans volem ser un estat independent , Catalunya passi a quedar-se sense un govern i sense una política nacionalista comuna , que lideri aquesta manifestació pública de part de la societat . Espanya per descomptat davant la desesperació i sorpresa dels que esperàvem lluitar per ser un nou país , arribarem incomprensiblement a la impossibilitat de ser ni tan sols una CCAA , perquè per a això es necessita un govern autonòmic que no està clar que es pugui reconstituir després d'aquest enorme fracàs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario