martes, 21 de julio de 2015

MÉS VAL QUE NO DONEM MÉS PISTES A ESPANYA NO SÓN ​​BEN ENTESES


En la roda de premsa després de la cimera bilateral amb Algèria. El president del Govern, Mariano Rajoy, ha advertit avui que el Govern no permetrà que després dels comicis catalans del 27S es prenguin decisions que suposin un "atac frontal a la llei" i "a les normes de convivència", en al·lusió a una eventual declaració d'independència catalana. Rajoy ha al·ludit així a la possibilitat que els sobiranistes catalans plantegin aquesta declaració després d'unes eleccions que, ha advertit, són "autonòmiques" i per tant, "no se li va a privar a cap espanyol del seu dret a decidir sobre el que vol ser el seu país ".


Després de la visió que, Rajoy i els espanyols han tingut de la presentació de la de la llista "Junts pel SI" que es va celebrar ahir a Barcelona, ​​crec que el millor és que els integrants d'aquesta llista, no diguin res més sobre els plans d'actuació de futur, fins que sigui possible fer-los, primer perquè no sabem si aquesta llista guanyés les eleccions i segon, perquè el govern espanyol i els espanyols, pel que sembla interpreten un pla que s'explica precisament perquè ho entenguin i es pugui si es dóna el cas negociar-ho, per una amenaça contra Espanya.


No pot ser que davant d'una exposició d'una intenció d'un pla operatiu futur i condicionat a la possibilitat que es guanyin unes eleccions en què votessin i que s'elegiran els programes que diverses formacions polítiques presentaran, el govern amenaci a una part del seu societat, perquè això és el que de primeres han fet avui des del president d'Espanya, la vicepresident, la premsa espanyola i ja fins Revilla des de Cantàbria amenaça amb "quedar-se amb l'Ebre".


Anem a veure quan Rajoy diu en públic "no se li va a privar a cap espanyol del seu dret a decidir sobre el que vol ser el seu país". És clar que ja exclou com a espanyols als que som catalans, perquè si la nostra intenció és exercir el dret que Rajoy atorga a tot espanyol a decidir el que vulgui que sigui el seu país, a nosaltres se'ns amenaça i prohibeix. La qüestió és perquè, jo ho he explicat moltes vegades però l'explicació que es pot donar a això, encén encara més els ànims, perquè en el fons tot espanyol sap que no és el mateix una Espanya amb què sense Catalunya.


Això és un problema perquè ens deixa en una inferioritat total davant d'Espanya i els seus interessos, jo entenc aquesta postura, perdre de cop 200,000 milions d'euros pot fer mal i no li busquin més peus al gat, aquesta és la qüestió i res més. Així avui el govern ha publicat unes dades fiscals de riure absolutament tendenciosos i per descomptat manipulats per intentar rebatre això que acabo d'exposar i els diu als espanyols, que Catalunya és la segona comunitat més perjudicada pel desfasament fiscal negatiu entre el que aporta i el que rep.


Però arregla els números per afegir que Madrid gairebé triplica aquest dèficit, això no s'enganyin és fals estan els números arreglats. No puc creure que els madrilenys siguin tan simples de deixar-se estafar d'aquesta manera perquè si fos veritat, si després de tenir un dèficit fiscal de gairebé 20.000 milions d'euros segons l'estat, tenen el millor nivell de vida d'Espanya, imagineu-vos si no tinguessin tant dèficit, en fi, que el govern de la nació segueix pensant que el poble espanyol és ximple. Però potser si tenen una mica de raó i saben que és més fort l'odi que han creat contra Catalunya, que la raó senzilla de la il·lògica comparació quantitativa de les balances fiscals.


La maniobra del govern és clara que plantejaran una guerra de dades i injúries contra els catalans per justificar les maniobres antidemocràtiques o almenys antisocials, contra la possibilitat que guanyin les eleccions catalanes la llista de "Junts pel SI". Ara comencen a intentar justificar que no van a fer la guerra bruta per una qüestió de PIB nacional, que el que fan per que Catalunya és d'Espanya per la gràcia de déu i perquè els pertany als espanyols, jo crec que això és també lícit cadascú defensa el que és seu, però el que no és lícit és que ens neguin el dret com a catalans i espanyols de decidir el mateix.


L'executiu ha insistit en dir-nos a tots els catalans que "estiguem tranquils" perquè "no perdrem mai la nostra condició de catalans, espanyols i europeus", ja que "la sobirania nacional no es trencarà i no hi haurà independència de Catalunya ". I suma i segueix, doncs ja veurem amic Rajoy, com ja vaig escriure fa uns dies el més probable és que vostè no ho vegi ni ho pugui impedir, perquè no crec que tindrà la presidència d'Espanya quan arribi si arriba la situació per la qual ens amenaça.


El problema de Catalunya és fer les coses molt complicades per evitar l'inevitable, això ens perjudica perquè al final arribés l'inevitable i això només ho pot aturar una reacció política per part d'Espanya, cosa que ja sabem que no passés mai, perquè repeteixo no és qüestió d'evitar perdre Catalunya, és evitar perdre 200,000 milions d'euros. Jo els demanaria a la llista de "Junts pel SI" que estan trigant molt, crec que haurien avançar les eleccions autonòmiques, i parlar menys, perquè hi ha massa temps per preparar atacs i maniobres polítiques i judicials per evitar-les, pensem que en realitat només estan anunciades, no proclamades oficialment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario