sábado, 9 de enero de 2016

NOMÉS HEM PERDUT TEMPS, PERÒ HEM GUANYAT DIGNITAT I POSSIBLEMENT EQUILIBRI

Aquesta és la realitat vostès s'imaginen que el Govern de la Generalitat del nou país Catalunya hagués estat investit gràcies a la CUP, ho dic perquè en molts moments així ho temia i això em donava calfreds perquè en aquest cas, Espanya el PP el PSOE Ciutadans etc ... en fi tots els amics que Catalunya té ens haguessin tractat i amb raó de il·lògics de vendre'ns al costat fosc de la democràcia aquesta que es fa amb trampes, (com fer coincidir un empat a 1515 és estadísticament impossible) amb discursos i manifestacions que canvien amb els mesos o les circumstàncies amb el menyspreu a la majoria qualificada, tractant de treure avantatge del desassossec del gruix de votants que van votar independència no valia la pena creguin-me ara cal continuar però no ho fem des de zero.
Novament Junts pel Sí i la CUP han celebrat aquest divendres una reunió a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tractar, sense èxit, d'aconseguir in extremis un acord que faci possible la investidura d'un president de la Generalitat i l'arrencada de la legislatura. La reunió ha finalitzat al voltant de les 19.00 hores i ha durat aproximadament una hora i mitja sense que s'hagi aconseguit encara cap acord. Acord que com he manifestat espero que no s'arribi a les condicions actuals. L'entitat sobiranista, que manté l'esperança, ha forçat la cimera com a continuació de la reunió que les dues parts van mantenir dijous.
Ara ja hem de preparar per tornar a votar, però alhora hem de preparar les eleccions d'una manera lògica i no caure una altra vegada en la confusió que han ocasionat que al final no s'hagi pogut proclamar un govern. No podem caure un altre cop en l'error crear-nos formacions polítiques que han estat trampes numèriques i no representatives de les tendències polítiques dels catalans independentistes.
Les eleccions passades guanyant "Junts pel SI" al final es demostra que les ha perdut i això és perquè els independentistes no som tots iguals en la nostra forma de veure la política i en intentar ficar-nos tots en un mateix sac molts ens hem escapat i hem facilitat que s'aprofitin d'això ara la CUP. Entenc molt bé la idea de transversalitat que es pretenia aconseguir, però això ha fet que molts republicans no estiguessin d'acord amb votar una formació plena de convergents i al revés molts convergents no han votat a un partit que hi havia molts republicans aquest ha estat a meu entendre l'error principal que ens ha portat una altra vegada al punt de partida.
El fet de tenir una formació que aglutini als no polítics i de transversalitat a les eleccions i als independents no es pot fer desmuntant partits polítics clars sinó creant una formació nova que els agrupi i això és el que devien o han de fer les entitats cíviques que van iniciar aquest procés civil cap a la independència de Catalunya, ara estem amb la possibilitat de fer-ho si us plau fem-ho jo plantejo el següent els demano a la "Assemblea Nacional Catalana" i a "Omnium cultural" que constitueixin una formació política en la qual es puguin sentir còmodes aquells independents que no senten la política de partit clàssica: dretes, esquerres, republicans etc ... en aquest espai tenen cabuda moltíssimes persones que només volen fer un acte polític fer una Catalunya independent i res més.
Els que a més d'això sentim unes tendències polítiques definides ja les tenim formades des de fa anys no necessitem que ens s'ajuntin en aquest aspecte cadascun votarem independència sota la nostra creença política uns més a la dreta uns altres més a l'esquerra i uns altres més republicans, al final la suma de tots dirà si l'independentisme és majoritari a Catalunya o no ia més sabrem que polítiques haurà de seguir aquesta independència si prevaldrà l tendència més conservadora de Convergència, o la més republicana d'Esquerra, o quanta força té la nova societat que es englobi en la nova formació diguem més social i apolítica la que de veritat donaria a aquest punt de transversalitat social que hem emmascarat aquesta vegada posant a llops i anyells junts i barrejats.

En aquesta nova formació podrien cabre perfectament tots aquells que ara estan fora de les seves anteriors tendències polítiques ex del PSC, d'Unio, d'IU, de CDC, d'ERC no importa per què simplement perquè una cosa és la independència i una altra cosa en governar una autonomia i no és el mateix plantejar-se un futur país lliure de dretes o d'esquerres, que plantejar-se una forma de governar davant d'uns interessos generals que et requereixen una altra forma d'actuar i de pensar. Per a mi aquest ha estat el problema jo admiro molt a Romeva per exemple, però és ara i encara no sé quin paper jugaria al govern d'una Catalunya independent, perquè no s'ha especificat i no sé si ara és d'esquerres o de dretes perquè ser de Junts pel Si és com ser un àngel és a dir asexual polític.

No hay comentarios:

Publicar un comentario