miércoles, 19 de septiembre de 2012

SEMBLA QUE ESPANYA TAMBÉ JUGA PER SEU COSTAT AL SECESSIONISME PER CONVENIÈNCIA I AMB TRAIDORIA


 
Alemanya, França, Espanya i la resta de socis del Club de Berlín han decidit impulsar una major cessió de sobirania dels estats nacionals a les institucions comunitàries, a canvi d'una major solidaritat per resoldre futures crisis. Aquesta solidaritat prendria forma de Fons Monetari Europeu a mitjà termini i, si es vencen les reticències d'alguns països, inclouria també l'emissió d'eurobons.


Així es desprèn d'un document amb les conclusions de la reunió que van celebrar dilluns passat els onze països que conformen el club (Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia, Alemanya, Luxemburg, Holanda, Polònia, Portugal i Espanya 11 de 27miembros del la UE i només 6 de l'euro grup si no m'equivoco). Aquest document, a què ha tingut accés "EXPANSIÓ", ha estat remès a la Comissió Europea, el Consell Europeu, l'Euro grup i el BCE. Segons fonts diplomàtiques, aquest acord "serà utilitzat com a pedra de toc a les futures reunions dels caps d'Estat i de Govern de la UE".


El Club de Berlín, un grup de debat "informal" creat el març passat a instàncies d'Alemanya, proposa donar a les institucions europees "un poder efectiu de supervisió", amb "competències concretes" per "supervisar els pressupostos i les polítiques fiscals de els Estats membres perquè aquests compleixin amb els seus compromisos de reducció de dèficit i deute ". A això se sumaria una major cessió de sobirania en certs "assumptes clau de la política econòmica de particular rellevància per al creixement econòmic sostenible, l'ocupació i la sostenibilitat de l'eurozona". I en aquest sentit, es destaca la necessitat de crear mecanismes "obligatoris de coordinació" en temes com el mercat laboral i les pensions.


A canvi d'aquesta cessió de sobirania (que tranquil·litzaria els Estats "rics"), els onze països proposen avançar en "mecanismes de solidaritat europea". El document assegura que alguns dels seus membres van suggerir adoptar passos cap a Els eurobons. Segons fonts diplomàtiques, les diferències sobre aquest punt es referien més a la manera d’implementar-los que a la mera creació. Tots coincidien que un futur ha d'haver eurobons, les diferències estan més en el com. Però on més explícit és el document és en la creació d'un Fons Monetari Europeu a partir dels actuals fons de rescat. "A mitjà termini el Mecanisme d'Estabilitat Financera ha de ser desenvolupat en un 'Fons Monetari Europeu' amb poders suficients ".


El que defineix la pertinença d'Espanya en aquest "club" és que ha acordat amb els seus socis que les ampliacions de la UE, per la qual s'accepten nous membres, continuen sent per unanimitat, el que atorga un dret de veto de facto a qualsevol país. Aquest aspecte pot ser clau en les aspiracions independentistes de regions com Catalunya, País Basc o Escòcia, ja que necessitarien el vistiplau de tots els membres de la UE per incorporar-se, com veuen Espanya es ven al millor postor s'alinea amb qui l'està ofegant , s'ajunta com un escolar que pateix "Bullying" amb els seus assetjadors perquè a la seva ombra l'ajudin a ofegar els seus problemes interns no a resoldre'ls.


Aquesta política és molt baixa y traïdora, i només té una sortida el ridícul i el menyspreu per part dels que avui es diuen ser els seus amics de club, de tots ells només n'hi ha un que és menys que Espanya que és Portugal, però és que a més Espanya està fora de la cultura social i econòmica d'aquest club, tots ells són afins a la cultura centre europea, podríem classificar com Francogermànics. En què s'ha ficat Espanya, suposant que aquest club seguís endavant el primer que passaria és que a Espanya i Portugal ens farien fora a puntades, o pitjor encara, ens utilitzarien com carn de peó. Per l'amor de déu em dirigeixo als més espanyols que jo, aquests països estan incomplint les normes ètiques, no legals encara, de la mateixa Unió Europea de la qual es diuen formar part i de la qual alguns són fundadors.


Aquest "Club de Berlín" és el possible embrió de la nova euro zona, i si això es consolida serà la desaparició de la Unió Europea dels 27, i dels plans d'ampliació que ens venien fa només uns tres anys, a on anem, a on ens porten, crec que davant això només puc dir: La UE està morta, Espanya està fora de si, completament desequilibrada, i no entén ni la seva dimensió ni la seva realitat, i finalment, Catalunya pot independitzar d'Espanya sense por, perquè el pitjor dels supòsits és el mateix, sortir de l'euro i de la UE

No hay comentarios:

Publicar un comentario