viernes, 9 de enero de 2015

El TSJC POT SER L'INSTRUMENT QUE FINALMENT PROCLAMI LES ELECCIONS CATALANES


Al final no seran ni Artur Mas ni Oriol Junqueras qui proclamin les eleccions anomenades "plebiscitàries” de Catalunya em temo que serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui ho farà, aquesta institució sembla que aprecia indicis que el president de la Generalitat , Artur Mas, va poder incórrer en un delicte de desobediència en no acatar l'ordre del Tribunal Constitucional (TC) que suspenia la consulta alternativa del 9N.
Així ho exposa la sala civil i penal de l'alt tribunal català en diversos actes notificats avui, en què raona la seva decisió, acordada el passat 22 de desembre, d'admetre a tràmit a les querelles i denúncies per l'acte del 9N i investigar a Mas i a les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau per presumpta desobediència al Constitucional.
En l'acte en el qual s'admet a tràmit la querella de la fiscalia, el TSJC sosté que hi ha indicis que la suspensió "concreta i determinada" de la consulta alternativa ordenada pel Constitucional el 4 de novembre "no va ser presumptament acatada pels querellats ", ja que van continuar amb la preparació" per la via de fet "fins a portar a terme les votacions en edificis públics, del que es va responsabilitzar públicament el mateix Mas.
En seguir endavant amb la consulta, el TSJC entén que Mas, Ortega i Rigau "privant aparentment d'eficàcia" el contingut de la suspensió cautelar ordenada pel Constitucional abans que el tribunal es pogués pronunciar definitivament en sentència sobre el fons de l'assumpte, "amb els subsegüents efectes irreversibles que amb aquestes conductes es van causar ".
D'aquesta manera, l'alt tribunal català conclou que Mas, Ortega i Rigau van poder haver incorregut presumptament en un delicte de desobediència a resolucions judicials comès per autoritat pública i, si escau, en funció del resultat de la investigació que es porti a terme, de prevaricació i malversació de cabals públics.
En les actuacions, l'alt tribunal català raona que "és públic i notori" que Artur Mas va renunciar a fer la consulta sobiranista inicialment prevista davant la suspensió ordenada pel Tribunal Constitucional el 29 de setembre. No obstant això, el TSJC recorda que, una vegada que Artur Mas va convertir la consulta inicial en un procés de participació ciutadana, el Govern del PP va formular una nova impugnació davant el Constitucional, que el 4 de novembre va suspendre cautelarment la votació sobiranista de manera "concreta i determinada ".
No seguiré fent còpia de la resolució del tribunal però només vull acabar aquest capítol amb l'acord final. -El TSJC acorda incoar diligències prèvies per a la investigació de la causa, que serà instruïda pel magistrat Joan Manuel Abril, que va ser designat ponent de la querella més antiga, la de Mans netes- bé doncs ja tenim una investigació oberta que servirà per dominar el tempo de les decisions polítiques que vulguin prendre els líders polítics catalans.

Tal i com està aquesta resolució és evident que les eleccions les promourà el TSJC veuran si segueix el desconcert i el desacord la investigació judicial no acabarà mai aniran passant setmanes mesos etc. però en el moment en què es decideixi alguna cosa des de Catalunya per part dels polítics sobiranistes, el judici es precipitarà de tal manera que almenys Mas quedarà suspès cautelarment de qualsevol poder d'actuació i també pot passar que si al govern de Madrid li interessa precipitar les eleccions perquè el desacord i el desànim independentista s'assenti com sembla, també decidirà que el TSJC precipiti l'acció judicial contra Mas, Ortega i Rigau, per tant la seva possible inhabilitació política obligués a realitzar eleccions autonòmiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario