miércoles, 7 de noviembre de 2012

JO NO SE VOSTÈ PERÒ JO PREFEREIXO SER AMO DEL MEU POBRESA QUE ESTAR RELLOGAT A LA D'UN ALTRE


Gràcies Espanya per l’ interès que dia rere dia et prens fent càlculs, recriminacions, advertències i fins denúncies, del que li pot passar a Catalunya i als catalans, que ara se'ls ha ocorregut separar-se d'Espanya, és curiós que una societat que pel que sembla no perd res, perquè una altra societat petita i díscola, pretengui separar d'ella es prengui tantes molèsties en advertir del mal que ho passarà si ho fa. Que si el seu PIB pot baixar fins a un 20% és la última que he llegit avui.


Bé doncs que hi farem però mirin jo prefereixo ser amo de la meva pobresa que pobre de solemnitat a la seva, perquè això és ara per ara l'alternativa que espanyols i catalans tenim davant nostre, no ens enganyem ni uns ni altres, si Catalunya se separa ho passarem malament però és que si ens quedem també, i el que vostès no veuen és que és més fàcil que Catalunya superi la trompada en cas que passi, cosa que està per veure, que no que esperi que el superi Espanya que ja l'ha arribat.


És tan simple com això i no vull posar moltes altres coses que també fan que ens empenyin a provar sort, perquè he decidit que no vull entrar a contestar tots i cada un dels improperis amenaces i greuges que s'estan bolcant des polítics premsa i ex militars cap a Catalunya. Ara sembla que com ja s'han adonat que per aquí per la fibra sensible i l'amenaça civil i militar no poden anar, ni nosaltres els anem a fer cas, es tiren cap al que sembla més signe d'identitat catalana l'economia, "La pela és la pela" i ara van per aquesta banda, una amenaça és assegurar-nos que cada dia les empreses espanyoles ens compraran menys, que els espanyols no consumiran productes catalans, etc.


Bé doncs amb això ja comptem el que no sé és si vostès ja Ian estudiat que substituir en les empreses espanyoles els productes catalans per altres d'una altra procedència pot resultar més car i potser no tan eficaç ni tan fàcil, per la logística, per la modalitat de comandes, perquè cal fabricar accessoris i eines per fabricar, i pels costos de fabricació. Respecte al consum  que hi farem si no ens compren llonganissa de Vic o cava del Penedès doncs o ens quedaran més per a nosaltres o es buscarem altres mercats on col·locar-los, però vostès no tinguin por, aquí no renunciarem al pernil de Jabugo o de Salamanca, ni a les botifarres de Burgos, o al vi de Rioja.


Respecte al PIB tampoc es preocupin si el nostre PIB pot baixar fins a un 20% els aconsello que calculin com baixa el seu sense l'aportació del PIB català als comptes espanyoles, i veuran que curiosament encara suposant que el PIB per càpita català baixés un 20% cosa que està per veure, seria més alt que el que ara tenen moltes CCAA d'Espanya, i no els dic el d'Espanya en general que com és natural baixaria més o menys el mateix 20% que és el que representa el PIB actual català sobre el PIB total espanyol .


Les coses estan tan malament que per molt que estrenyin amb andanades inconnexes i sense fonaments de base certs, no ens faran canviar d'idea i d' il·lusió d'aconseguir ser amos de les nostres misèries, jo crec que els catalans almenys molts estem molt decidits a lluitar per un futur propi i salvar totes les barreres i impediments que avui com fa moltíssim anys, l'estat i la jerarquia espanyola, ens ha anat imposant. De tota manera gràcies pel seu interès per salvar-nos de l'infern però és que em sembla que no volem ser salvats, o potser són vostès els que tenen por de quedar-se sols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario